Web-keittokirja

Maukkaita ruokaohjeita ja hyviä vinkkejä ruuanlaittoon ilmaiseksi

Ohjeet

Haku

Hakulomake sijaitsee ylimäisenä oikeassa sivupalkissa. Kirjoita lomakkeeseen haluamasi hakusana ja paina Hae-nappia. Tämän jälkeen palvelin suorittaa haun ja tulostaa tulokset hakusanan esiintymistiheyden mukaan lajiteltuina. Ts. ne ohjeet jotka sisältävät hakusanan useiten ovat listassa ylimpänä.

Voit myös käyttää useita hakusanoja yhtäaikaa. Erota hakusanat toisistaan pilkulla tai välilyönnillä. Palvelin ottaa kaikki hakusanasi huomioon.

Reseptien selaaminen

Haku on suositeltavin tapa ruokaohjeiden etsimiseen sivustolta, mutta voit myös selata ohjeita ryhmittäin. Valitse aluksi sivun vasemmasta laidasta Alkuruuat / Lisukkeet (täältä löydät mm. salaatteja, leipiä ja muita kevyitä ruokia), Pääruuat (täältä löydät esim. pastoja, keittoja, lihapatoja yms. sekä esim. kastikkeita) tai Jälkiruuat (täältä löydät mm. leivonnaisia sekä rahkoja).

Tämän jälkeen vasempaan sivupalkkiin ilmestyy luettelo eri ryhmistä valitsemassasi luokassa (esim. pääruuat: pastat, keitot, liharuuat yms.). Kun klikkaat jotakin ryhmää näet kaikki tämän ryhmän ruokaohjeet luettelona, jota klikkaamalla hyppäät suoraan kyseiseen ohjeeseen. Kun olet valinnut jonkin ohjeen näkyvät muut saman ryhmän ohjeet sivun alalaidassa.

Tulostusasettelu

Mikäli haluat tulostaa jonkin ruokaohjeen, paina Tulostusversio-linkkiä ohjeen alla. Uusi ikkuna avautuu, jossa näkyy pelkästään haluttu ohje.


Muuta

Tietoja sivustosta

(2009) Pitkä projektini alkaa vihdoinkin olla valmis. Nyt keittokirja on entistä helppokäyttöisempi ja monipuolisempi ja ulkoasukin on toimivampi, kuin ennen.

Tavoitteenani on tulevaisuudessa lisätä vähintään yksi ruokaohje sivuille viikottain. Lisäksi tavoitteena on saada sivustolle julkisuutta ja tätä kautta lisää kävijöitä. Jonain päivänä sivustosta saadaan kenties englannin- ja ruotsinkieliset käännökset.

Ehdotuksia ja muuta palautetta otetaan mielellään vastaan.

Sivuston ylläpito